21 de sfaturi de design pentru a crea o aplicatie premiata - Xposed Agency

Design

21 de sfaturi de design pentru a crea o aplicatie premiata

21 de sfaturi de design pentru a crea o aplicatie premiata | Xposed Agency

Va doriti o aplicatie mobila deosebita?

Pe baza strategiei dvs. de dezvoltare, aplicatia ar putea functiona bine, dar aceasta este doar jumatate din lupta. Daca doriti cu adevarat ca aplicatia dvs. sa straluceasca, are nevoie de un design care sa rupa normele.

Fie ca proiectati singuri o aplicatie, fie ca angajati un designer, va vom oferi cateva sfaturi pentru ca aplicatia dvs. sa para ca este castigatoare a unui premiu.

Acest ghid este, de asemenea, o referinta excelenta pentru designerii care lucreaza la mai multe aplicatii pentru diversi clienti.

O aplicatie care nu este bine conceputa pur si simplu nu va reusi. S-ar putea sa reusiti sa va strecurati pentru o vreme, dar in cele din urma utilizatorii vor fi frustrati si vor inceta sa o mai foloseasca.

Urmati sfaturile pe care le-am prezentat mai jos pentru a va asigura ca acest lucru nu vi se intampla.

Iata 21 de sfaturi de proiectare pentru o aplicatie, pe care toata lumea trebuie sa le cunoasca. 


Pastrati ceea ce functioneaza

Nu exista niciun motiv pentru care sa incercati sa reinventati roata atunci cand vine vorba de a proiecta o aplicatie.

Nu intelegeti gresit. Nu spunem ca nu puteti fi creativi. Cu toate acestea, trebuie sa continuati cu ceea ce a functionat istoric si cu ce sunt familiarizati si utilizatorii.

Majoritatea aplicatiilor de succes au modele similare. Nu proiectati o aplicatie care va fi dificil de invatat pentru utilizatori.

Aruncati o privire la unele dintre cele mai bune aplicatii mobile si vedeti cum este proiectat designul lor. Folositi-le ca referinta pentru a veni cu elemente de design comune. 

De exemplu, majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile sunt familiarizati cu gesturile tactile obisnuite. Daca apasa pe un buton, se asteapta sa fie adusi la o alta pagina. Daca despart doua degete pe ecran, se asteapta sa poata mari. Daca gliseaza cu degetul, se asteapta ca pagina sa se miste.

In plus, oamenii asociaza anumite imagini si pictograme cu ceea ce au vazut intr-o alta aplicatie. Una dintre cele mai frecvente este o pictograma plic, care este asociata cu e-mailul.

Nu incepeti sa reatribuiti diferite gesturi tactile si pictograme obisnuite pentru alte functii. Acest lucru va deruta utilizatorul si va cauza probleme.


Pastrati designul de tip grila

Folositi o grila pentru a va ajuta sa proiectati o aplicatie. Desi poate fi invizibil, este un ghid excelent.

Acest lucru se datoreaza faptului ca grilele va pot oferi o resursa excelenta pentru a va defini spatiul.

Acest lucru va pastra aspectul din aplicatie curat si organizat. Grilele va ajuta sa vizualizati cum va arata aplicatia dvs. atunci cand componentele in proiectare sunt complete. Va puteti asigura ca textul si imaginile nu se suprapun intre ele. 

Nimeni nu doreste sa utilizeze o aplicatie care are imagini strambe sau text nealiniat.


Nu alegeti culorile de design la intamplare

Toate elementele de design ale aplicatiei dvs. trebuie sa aiba un scop clar, inclusiv aspectul culorilor.

Nu faceti culorile prea stralucitoare, contrastante sau dificile de citit. Nu doriti sa raniti ochii cuiva daca culorile sunt prea stralucitoare.

Similar cu ceea ce am discutat anterior in ceea ce priveste respectarea a ceea ce functioneaza, utilizati asociatii de culori obisnuite pentru butoanele dvs.

De exemplu, orice este da sau continua ar trebui sa fie verde, in timp ce butoanele pentru nu sau iesire ar trebui sa fie rosii.

Daca inversati asocierile obisnuite de culori, utilizatorul va fi confuz. Ca urmare, ratele dvs. de conversie vor avea de suferit.


Pastrati un design simplu

Nu spunem ca designul tau trebuie sa fie foarte simplu. Pur si simplu nu treceti de partea superioara din punct de vedere al complexitatii.

Amintiti-va ca utilizatorii vor vizualiza si utiliza aplicatia dvs. pe un dispozitiv mic. Nu incercati sa blocati totul intr-un spatiu mic si sa functioneze.

Iata altceva de luat in considerare. Daca designul dvs. este complicat, ar putea dura mai mult timp pentru incarcarea aplicatiei. Vom discuta acest concept in detaliu, in scurt timp.

Proiectele simple mentin utilizatorii aplicatiei concentrati. Daca exista prea multe clopote si fluiere pentru a le distrage atentia, va avea un impact negativ asupra experientei lor si a ratelor de conversie.


Intelegeti diferentele dintre marimile ecranelor

Designerii de aplicatii mobile trebuie sa recunoasca diferite dimensiuni si rezolutii ale ecranului. Smartphone-urile, chiar de la acelasi brand si producator, vin in diferite forme, dimensiuni si rezolutii.

Aruncati o privire la unele dintre cele mai recente modele de iPhone, ca exemplu al celor despre care vorbim.

Trebuie sa tineti cont si de alte dispozitive. Ganditi-va la cate persoane vor folosi aplicatia dvs. pe tableta lor.

In functie de locul in care aplicatia dvs. va fi disponibila, trebuie sa luati in considerare si alte ecrane, cum ar fi televizoarele inteligente.

Designul trebuie optimizat pentru cat mai multe ecrane posibil.


Repetati elementele de design dupa ce au fost definite

Sa presupunem ca lucrati la ecranul de pornire al aplicatiei dvs. mobile. Daca butonul de abonare are un anumit stil si culoare, acelasi buton ar trebui sa aiba acelasi stil si culoare pe orice alta pagina. Acest lucru creeaza intarire si ofera utilizatorilor o asociere cu acel buton. Consecventa este totul.

Daca anumite dimensiuni, culori si modele de butoane continua sa se schimbe de la o pagina la alta, aceasta va incurca utilizatorul. Ca urmare, utilizatorii pot chiar sa faca clic pe butonul gresit si sa ajunga pe o alta pagina decat intentionau initial.

Acest lucru poate provoca frustrari si poate determina abandonarea aplicatiei de catre oameni. Ar putea chiar sa le ofere o asociere negativa cu marca dvs.

Asadar, nu incurcati utilizatorii aplicatiei si ramaneti consecventi repetand toate elementele de design definite anterior.


Separati textul in mod clar

Nu doriti ca doua texte diferite sa se intalneasca unele cu celalalte.

In efortul de a fi eficient in proiectarea aplicatiei dvs., nu este intotdeauna rezonabil sa aveti spatii imense intre fiecare linie de text. Deci, va trebui sa veniti cu alte modalitati de a separa continutul.

Sigur, puteti utiliza imagini sau pauze de pagina, dar nu puteti merge pe ruta respectiva pentru fiecare linie de text. Deci, puteti utiliza alte cateva trucuri usoare pentru a distinge o linie de alta.

De exemplu, antetul unei anumite sectiuni ar putea fi scris cu majuscule. Apoi chiar sub el, reveniti la regulile obisnuite de valorificare.

De asemenea, puteti sublinia textul pentru a crea o bariera de separare. Utilizati text aldin, culori contrastante si schimbati fundalul sau fontul diferitelor linii de text. Acest lucru va permite sa va incadrati mai mult pe fiecare ecran fara a modifica dimensiunea textului.


Nu uitati de viteza de incarcare in aplicatie

Dupa cum am spus pe scurt mai devreme, daca designul aplicatiei dvs. este prea complex, aceasta va afecta cat timp dureaza incarcarea aplicatiei dvs.

Aruncati o privire la cresterea ratei de respingere cu fiecare secunda care trece la incarcarea unei pagini.

Acest lucru va va face rau si va determina utilizatorii sa va abandoneze aplicatia. Evident, aceasta va fi o mare problema. Nu faceti un design atat de neobisnuit, incat sa provoace abandonul.

Simplificarea designului va ajuta sa eliminati aceasta problema.

Vitezele rapide de incarcare a paginilor vor imbunatati experienta utilizatorului si vor spori implicarea acestora. Cand se bucura de experienta lor folosind aplicatia dvs., o vor folosi in continuare, ceea ce va ofera o oportunitate mai buna de a castiga mai multi bani.


Asigurati-va ca actiunile sunt recunoscute

Cand se face clic pe un buton, trebuie sa se intample ceva. Chiar daca o pagina se incarca, ar trebui sa existe un simbol in miscare sau ceva care sa arate ca este actualizata.

Daca un utilizator face o actiune fara ca aceasta sa fie recunoscuta, ar putea crede ca aplicatia este inghetata. Aceasta se refera la ceea ce tocmai am discutat despre viteza de incarcare a paginilor.

Asigurarea faptului ca actiunile sunt recunoscute va contribui, de asemenea, la crearea iluziei ca o pagina se incarca mai repede decat o face de fapt. Un buton ar trebui sa aiba un efect vizual atunci cand este apasat.


Nu alegeti un font fancy

Fontul dvs. trebuie sa fie lizibil.

In cea mai mare parte, fontul dvs. ar trebui sa fie destul de consistent in toata aplicatia. Puteti utiliza fonturi diferite pentru titluri sau sectiuni diferite, dar aveti grija.

Implementarea multor fonturi diferite va deruta utilizatorii.


Utilizati resurse pentru layout-ul design-ului

Nu este nevoie sa va creati aspectul de la zero. Exista o multime de resurse online care va pot ajuta sa planificati designul aplicatiei dvs. Mobile.

Incercati sa utilizati o platforma ca modelele mobile ca ajutor. Pe aceasta platforma exista o multime de resurse de design, diferite.

De asemenea, puteti consulta site-uri web similare, cum ar fi:

Lovely UI

Pttrns

Cocoa Controls

Inspired UI


Navigarea in aplicatie ar trebui sa se faca usor

O parte din a avea un design simplu inseamna ca si navigarea dvs. ar trebui sa fie usoara. Majoritatea aplicatiilor sunt doar modalitati diferite de a naviga prin liste. Listele ar putea fi in blocuri de imagini care sau formate glont cu text.

Puteti adauga diferite tipuri de meniuri pe tot ecranul sau chiar meniuri extensibile tip acordeon pentru a ajuta la economisirea spatiului.

Indiferent de ceea ce faceti, trebuie sa faceti navigarea cat mai usoara posibil pentru utilizatori.

Nu ar trebui sa faca prea multa derulare, zoom sau sa fie fortati sa deruleze lateral pentru a vedea continutul pe fiecare pagina.


Nu uitati de accesibilitate

Accesibilitatea aplicatiei trebuie luata in considerare de echipa dvs. atunci cand proiecteaza aplicatia dvs.

Ganditi-va la anumite elemente, cum ar fi dimensiunea butoanelor. Acestea trebuie sa fie dimensionate si amplasate corespunzator, astfel incat utilizatorii sa poata atinge cu exactitate partea corecta a ecranului.

Nu toata lumea tine telefonul la fel. Unii oameni folosesc doua maini, in timp ce altii folosesc una.

Designul trebuie sa fie prietenos atat pentru dreptaci, cat si pentru stangaci. Ganditi-va la plasarea mainilor si a degetelor atunci cand proiectati aplicatia.

De asemenea, trebuie sa va concentrati asupra altor elemente de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati. Permiteti utilizatorilor sa schimbe dimensiunea textului de pe ecran daca au o deficienta a vederii.

Asigurati-va ca toate celelalte elemente din aplicatia dvs. se ajusteaza corespunzator. In caz contrar, puteti intampina probleme in care textul si imaginile se suprapun, ingreunand lucrurile si mai mult pentru oameni.


Testati desginul

Pentru a va asigura ca aplicatia si designul dvs. functioneaza fara probleme, trebuie sa va testati in mod constant aplicatia.

S-ar putea sa credeti ca este minunata, dar recunoasteti ca, in calitate de persoana care a proiectat-o, aveti o parere subiectiva.

Trebuie sa primiti feedback de la alte persoane. Din experienta noastra, cel mai bine este sa externalizati testarea in afara oricui asociat cu proiectarea, dezvoltarea sau marca aplicatiei. In acest fel, feedback-ul este dintr-o perspectiva complet neutra.

Folositi testere beta sau focus grupuri pentru a testa designul. Vedeti ce fel de feedback primiti.

Concentrati-va asupra oricaror erori datorate designului. Efectuati ajustari acolo unde apar probleme.


Folositi elemente vizuale in design

Stim; o multime de sfaturi pe care le-am abordat pana acum. Dar sa fim sinceri, in calitate de designer, doriti sa lasati creativitatea sa straluceasca.

In timp ce aplicatia dvs. va avea, in mod evident, nevoie de text, veti avea nevoie de o multime de elemente vizuale pentru ca designul sa functioneze bine.

Utilizati imaginile ca modalitate de a imbunatati orice cuvinte de pe ecran. Construiti animatii.

Puteti utiliza un layout automat pentru a crea animatii avansate pentru aplicatiile iOS. Imaginile va vor imbunatati aplicatia in cele din urma.


Designul trebuie sa fie responsiv

Dupa cum am spus mai devreme, exista atat de multe dispozitive diferite disponibile pe piata. Trebuie sa luati in considerare atat utilizatorii Apple, cat si utilizatorii Android.

Ar trebui sa va ganditi intotdeauna pentru ambele platforme, cu exceptia cazului in care compania dvs. proiecteaza in mod specific pentru una dintre cele doua si se lanseaza numai intr-un singur magazin de aplicatii.

Android domina cota de piata globala.

Dar, chiar si asa, ar trebui sa va proiectati aplicatia astfel incat sa fie receptiva atat pentru dispozitivele iOS, cat si pentru cele Android. In acest scop, pretindeti ca exista o divizare 50/50.

Ganditi-va la orice probleme care ar putea aparea cu anumite dispozitive.


Testati designul iterativ

Un design iterativ utilizeaza interfata pentru a va ajuta sa creati aplicatii receptive si atractive.

Puteti urmari analiza comportamentala a modului in care reactioneaza utilizatorii atunci cand utilizeaza aplicatia. Apoi, puteti face orice modificari in functie de modul in care o utilizeaza.

Luati in considerare utilizarea software-ului, cum ar fi Inapptics, pentru a va ajuta sa obtineti mai multe informatii despre modul in care utilizatorii folosesc aplicatia dvs. si despre impactul proiectului asupra actiunilor lor.


Updatati-va designul

Nu doriti ca aplicatia dvs. sa devina veche sau plictisitoare.

Dezvoltatorii vor veni cu modalitati de a imbunatati performanta unei aplicatii prin actualizari.

Ei bine, designerii ar trebui sa faca acelasi lucru. De multe ori, actualizarile de soft si design pot merge mana in mana.

Retineti ca este posibil ca utilizatorii sa nu fie receptivi la schimbari uriase, mai ales daca exista o curba de invatare.

De exemplu, Snapchat tocmai si-a reproiectat complet aplicatia. Aceste schimbari nu au fost primite cu bratele deschise de catre utilizatorii lor.

Exista o petitie pe Change.org cu mai mult de 1,2 milioane de semnaturi care ii indeamna pe Snapchat sa elimine cea mai noua actualizare.

Suntem sigur ca oamenii vor imbratisa in cele din urma la schimbari. Snapchat este o companie importanta, asa ca pot scapa de asta.

Dar daca aplicatia dvs. nu este la fel de populara, este posibil ca oamenii sa gaseasca o solutie alternativa daca designul dvs. face experienta lor mai putin placuta.

Desi este important sa va actualizati designul, schimbarile majore nu ar trebui sa se intample prea des.


Incepeti cu prototipuri de design simple

Inainte de a va scufunda in ceva complex, ar trebui sa incepeti cu un prototip.

Acest lucru va va ajuta sa economisiti timp, efort si bani pe termen lung.

Puteti incepe chiar si desenand manual unele dintre aceste componente. Utilizati o tabla de dispozitie pentru a obtine schemele de culori si ideile dvs. si pentru a va mentine intreaga echipa pe aceeasi pagina.

In acest fel, va puteti asigura ca toata lumea este fericita inainte de a pierde timpul proiectand ceva gresit sau care nu va fi folosit.


Aveti voie sa folositi spatiu negativ

Nu tot ce proiectati trebuie sa fie 100% saturat.

Puteti utiliza spatiu negativ in spatele textului, a imaginilor si a altor elemente ale designului.

Lasati spatiu intre coloane si pe margini. 

Lasand designul sa respire, i-l va face sa para atractiv din punct de vedere vizual.


Ux-ul trebuie sa fie focusul in fiecare decizie de design

Indiferent ce faceti, intrebati-va intotdeauna cum va afecta acest lucru experienta utilizatorului.

Petreceti timp efectuand cercetari pentru a intelege pe deplin modul in care designul va afecta UX.

Daca alegerile pe care le faceti nu sunt pozitive, luati o alta decizie care sa fie in beneficiul utilizatorului.


Concluzii

Proiectarea unei aplicatii nu este usoara.

Indiferent daca va proiectati propria aplicatie, angajati un designer sau sunteti designer freelancer, este important sa aveti in vedere cele mai bune practici de proiectare.

Lasati creativitatea sa straluceasca, dar nu lasati-o sa compromita aplicatia.

Respectati elementele de baza.

Daca doriti sa proiectati un castigator al premiului, utilizati aceste instrumente si sfaturi pe care le-am prezentat pentru a va ajuta sa va faceti treaba corect.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza