5 tactici pentru a imbunatati UX site-ului tau in 2020 - Xposed Agency

Site de Prezentare

5 tactici pentru a imbunatati UX site-ului tau in 2020

5 tactici pentru a imbunatati UX site-ului tau in 2020 | Xposed Agency

 

Experienta utilizatorului este vitala pentru succesul oricarui produs sau serviciu, iar site-urile web nu fac exceptie.

Sa ai o prezenta online buna este la fel de important ca a avea un magazin curat si ordonat; site-ul unei companii este chipul sau. In prezent, utilizatorii sunt priceputi in ceea ce priveste designul web si se asteapta la un anumit nivel de sofisticare.

Pe masura ce stacheta este mai sus, multe companii, in special cele mici, se pot simti coplesite de asteptarile de a oferi un UX bine conceput. Cu toate acestea, imbunatatirea experientei utilizatorului nu este atat de grea pe cat ar putea parea si chiar un efort mic se poate transforma intr-un avantaj urias.

Un Design Advisor a remarcat ca imbunatatirea experientei utilizatorilor poate duce la o mai buna clasare pe motoarele de cautare, mai multe oportunitati de afaceri si cresterea veniturilor. In urmatoarea postare, va vom ajuta sa incepeti discutand cinci pasi cheie care vor ajuta la imbunatatirea UX-ului oricarui site web.


 

 Asigura un “engaging content”

 

Furnizarea de continut atractiv este esentiala pentru un UX bun. In zilele noastre, vizitatorii isi doresc mai mult decat o achizitie; isi doresc o experienta. Un mod minunat de a realiza acest lucru este prin adoptarea unei strategii de continut atractive.

Strategiile eficiente de continut se concentreaza pe a spune povestea unei marci cu scopul de a stabili o conexiune intre o companie si clientul acesteia.

Cu o strategie potrivita, continutul poate veni in orice format, cum ar fi o postare pe blog, vlog sau chiar un site separat. Utilizarea continutului pentru a stabili o identitate de marca ajuta la asigurarea ca potentialii clienti stiu mai multe despre cel care vinde.

Familiaritatea creste increderea; 82% dintre consumatori au mai multe sanse sa aiba incredere intr-o afacere dupa ce au citit continutul personalizat.


 

Foloseste un layout strategic

 

Cand vine vorba de stiluri, brutalismul continua sa creasca in 2020. Brutalismul implica o abordare bruta si minimalista a layout-ului, cu accent pe experienta utilizatorului. In mod alternativ, un site frumos, artistic, poate parcurge un drum lung in stabilirea brandului dvs. ca lider pe piata si un adevarat asumator de riscuri.

Daca doriti sa fiti mai conservatori, gandirea in ceea ce priveste modul in care un layout poate ajuta un vizitator sa inteleaga informatiile prezentate este calea de urmat.

Alte tendinte care au aparut sunt minimalismul si layout-uri cu grilaj rupt. Aceste tendinte subliniaza, de asemenea, importanta reducerii dezordinii, despre care vom discuta mai tarziu in text, mai detaliat.


 

Prezinta informatia concis si eficient

 

Vizitatorii acceseaza site-urile web cu scopul de a obtine un fel de informatii. Fraza anterioara poate parea redundanta, dar unele companii nu par sa inteleaga acest lucru pe baza designului lor web.

Oferind informatii intr-un mod elegant si structurat, va puteti asigura ca un utilizator primeste ceea ce cauta.

Designerii web de astazi par a gravitata catre modele mai simple. Multi implementeaza liste punctuale pentru a transmite informatii si au rezultate excelente.

In timp ce 55% dintre utilizatori privesc listele fara bullet points, 70% privesc listele cu bullet points. Furnizarea informatiilor intr-un mod clar este, de asemenea, profitabila, deoarece intreprinderile se pot asigura ca transmit mesajul cu succes si atrag atentia asupra elementelor adecvate.


 

Nu iti deranja vizitatorii

 

Pana acum, toate sfaturile noastre au fost despre lucrurile pe care ar trebui sa le faci. Cu toate acestea, este la fel de important sa discutam despre ce ar trebui sa eviti cu orice pret atunci cand vine vorba de designul web si experienta utilizatorului.

Vizitatorii site-ului web sunt expusi la ferestre pop-up, jocuri automate si bombardament informational, pana la punctul in care  acestia apreciaza atunci cand un site evita tentatia de a pune in aplicare aceste functii enervante.

Cand proiectati prezenta dvs. pe web, indepartati-va de dezordine, pereti de text, muzica de fundal si videoclipuri care se redau automat. Acesti factori cu siguranta nu ajuta vizitatorii sa se simta ca acasa.


 

Optimizeaza-ti website-ul

In sfarsit, este important sa lucrati la coloana vertebrala a site-ului dvs.; factori precum viteza si receptivitatea mobila au un efect considerabil asupra experientei utilizatorului.

La randul sau, aceasta are consecinte asupra veniturilor. Asteptarile mari atunci cand vine vorba de viteza  inseamna ca atunci cand un site este  lent, vizitatorul nu va mai cumpara. De fapt, se estimeaza ca site-urile lente vor costa 2,6 miliarde de dolari in vanzari pierdute pe an.

Lucruri precum optimizarea vitezei site-ului si receptivitatea mobila nu sunt prea dificile sau costisitoare de implementat. Exista o multitudine de servicii  web care pot ajuta la testarea performantei unui site si la optimizarea oricaror functii necesare.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza