7 motive pentru a investi in Instagram Marketing - Xposed Agency

Promovare Online

7 motive pentru a investi in Instagram Marketing

7 Reasons To Invest In Instagram Marketing | Xposed Agency

In fiecare zi, peste 200 de milioane de oameni ce folosesc Instagram viziteaza un profil de afaceri. Avand in vedere ca persoana obisnuita petrece aproximativ 53 de minute pe platforma pe zi, potentialul marketingului efectuat pe Instagram este imens.

 

Afacerile isi cresc bugetul publicitar dedicat promovarii pe Instagram de la an la an, motiv pentru care site-ul inregistreaza acum mai mult de un sfert din vanzarile Facebook.

Platforma are cele mai mari rate de engagement din industrie, motiv pentru care din ce in ce mai multe companii din SUA si din intreaga lume folosesc platforma pentru a-si stimula vanzarile.

Iata 7 motive pentru care ar trebui sa investesti efortul si banii in Instagram marketing, astfel incat sa iti poti dezvolta afacerea eficient.


Instagram are un reach urias

 

De la inceputurile sale umile in 2010, aplicatia a devenit a treia cea mai populara din lume in spatele Facebook si Youtube. Are peste 1 miliard de utilizatori lunari si 63% dintre acestia se conecteaza in fiecare zi.

Statele Unite reprezinta cea mai mare pondere a utilizatorilor de Instagram, cu 116 de milioane de utilizatori. India urmeaza cu 73 de milioane si Brazilia cu 72 de milioane. Rusia, Turcia, Japonia si Marea Britanie sunt urmatoarele in top.

Totusi, ceea ce conteaza pentru afacerea dvs. este la ce procent din acesti oameni sunteti capabili sa ajungeti cu reclamele voastre.


Instagram este un tunel de vanzari alternativ efectiv

 

Exista deja mii de companii care isi vand serviciile si produsele exclusiv prin Instagram.

Un exemplu excelent este concentrarea revolutionara a Nike pe Instagram ca instrument pentru a conduce vanzarile. Campania se concentreaza pe crearea unui raport personal cu consumatorii. Astfel, campania de Instagram marketing devine parte din customer care-ul companiei. Nike a folosit platforma pentru a creste engagement-ul cu clientii, ceea ce creeaza o legatura de incredere care are ca rezultat ulterior o vanzare.

Chiar si atunci cand creati continut pentru vanzari directe, Instagram este un instrument vital pentru a va ajuta sa va mentineti relevanta intr-o lume care devine din ce in ce mai competitiva. Trebuie sa folositi fiecare avantaj pe care il puteti obtine si, la fel ca Nike, ar trebui sa-l folositi bine.

Instagram va poate aduce vanzarile noi si va poate creste mult veniturile odata ce invatati sa-l utilizati corect. Este o piata alternativa in care ajungeti sa va prezentati brandul si sa atrageti cumparatori, la fel ca intr-o expozitie virtuala.


Instagram te ajuta sa ramai responsiv fata de clientii si   competitorii tai

 

Cu greu putem spune ca exista o platforma mai buna pentru a-ti „urmari” rivalii si baza de clienti decat pe Instagram. Vei primi un feed live cu ceea ce face toata lumea.

Este deosebit de important sa mentinem contactul cu ceea ce se intampla pe piata, pentru a putea sti cand si cum se schimba asteptarile clientilor. Agilitatea este o cheie a succesului, deoarece produsele sunt reinventate in fiecare zi.

Mai mult de atat, ajungeti sa vedeti ce fac rivalii tai si cat de mult succes au acestia. Puteti invata multe din strategia lor de marketing online si puteti ramane la curent cu noile dezvoltari.


Intagram este cost-effective

 

Spre deosebire de multe alte alternative de marketing, Instagram este un mod foarte rentabil de a implementa campaniile de marketing online. Spre deosebire de Youtube si chiar Facebook, nu trebuie sa cheltuiti mult pentru crearea de continut unic.

In plus, costul pe clic pe Instagram variaza intre 0,2 si 2 USD, sau aproximativ 6,7 USD la 1000 de afisari. Poate suna scump, dar este de fapt un nivel mediu potrivit aceleiasi surse.

Instagram are unul dintre cei mai buni ROI in social media, cu o rata medie de implicare de 1,6% in comparatie cu 0,09% a Facebook. Puteti obtine cu usurinta o conversie de 5% sau mai mult, castigurile fiind resimtite la cateva luni dupa o campanie de succes.

Pentru referinta, 3% este considerata o conversie buna, iar primele 10% din companii opereaza cu aproximativ 10% sau putin mai mult.


Instagram ajuta la cresterea loialitatii

 

Singura modalitate de a va asigura ca afacerea dvs. este durabila este de a face clientii sa se intoarca din nou si din nou. Pentru a face acest lucru, trebuie sa interactionati cu ei personal si sa-i faceti sa simta ca afacerii voastre chiar ii pasa de ei.

Instagram este singura platforma in care poti face asta ieftin si eficient. Publicand continut original, reactionand la postarile si feedback-ul clientilor, precum si ascultand criticile, puteti asigura satisfactia totala.

Dupa ce ajungeti la un punct in care un procent din clientii dvs. sunt multumiti si vocali in legatura cu aceasta, veti obtine gratuit reclama dvs. 


Instagram aduce mai mult trafic pe website-ul vostru

 

Odata ce clientii vor gasi marca dvs., vor dori sa afle mai multe despre ce vindeti si despre compania dvs. Acest lucru inseamna ca aveti sansa sa-i impresionati pe clienti, sa va spuneti povestea si sa cresteti conversiile.

60% dintre utilizatorii Instagram descopera produse noi pe platforma, potrivit Brandwatch. Cu o rata de implicare de 10 ori mai mare decat pe Facebook, platforma promite un trafic web important.


Instagram creste ranking-ul si autoritatea afacerii

 

Daca te bazezi pur si simplu pe un site magnific pentru a ajunge sus, te inseli. Marketingul in social media devine din ce in ce mai important in clasamentele SEO, deoarece conduce traficul catre site-ul dvs.

Daca doriti cu adevarat sa va stabiliti ca lider in industria dvs., trebuie sa luati in considerare marketingul prin Instagram. Exista mai multe instrumente Instagram care va pot ajuta sa obtineti succes. Concurenta dvs. face acest lucru, in orice caz, si in curand va va depasi daca nu luati masuri.


Concluzii

Instagram devine rapid un important site de socializare la nivel global. Aceste sapte motive dovedesc ca trebuie sa investesti timpul si banii in Instagram marketing.

Pe scurt, daca doriti ca afacerea dvs. sa creasca in aceasta noua lume digitala, trebuie sa va deschideti ochii catre noi posibilitati. Cea mai mare dintre acestea este Instagram.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza