Ce este WordPress? - Xposed Agency

Site de Prezentare

Ce este WordPress?

Cute Woman

Ce este WordPress?

Fiecare utilizator de website-uri s-a bucurat de beneficiile WordPress, chiar fără să realizeze acest lucru. Deci, ce este WordPress? Printre câteva alternative cunoscute, este unul dintre cele mai folosite sisteme de management al conţinutului (CMS) din lume şi, după mai bine de 15 ani de operare, s-a extins de la o simplă platformă de blog-uri la cea mai versatilă cale de a administra conţinutul unui website vreodată. De fapt, este exact ceea ce face să ruleze website-ul tau preferat despre tehnologie, DigitalTrends.com. Întrebaţi orice editor de aici şi fiecare va avea de spus lucruri bune şi rele despre el, dar toţi ştiu cum să folosească WordPress.

Dacă vrei să foloseşti şi tu WordPress, trebuie să ştii că WordPress.org este site-ul oficial pentru CMS. WordPress.com oferă administrare de site-uri WordPress. Deşi un serviciu uimitor, este posibil să nu fie ceea ce căutaţi.


A inţelege ce este WordPress înseamnă a realiza care este baza celor mai multe website-uri moderne, cu alte cuvinte sisteme de management al conţinutului. Creatorii de conţinut web nu mai au nevoie să fie experimentaţi în complexitatea codării HTML, să inţeleagă pagini de cod cu stiluri in cascadă sau să îşi amintească informaţiile lor de autentificare în server-ul FTP (Protocol de Transfer de Fişiere). Toate aceste lucruri sunt încă folositoare, chiar şi pentru editorii începători, cum sunt şi cei din echipa de conţinut de aici de la Digital Trends, însă WordPress face ca vieţile noastre, ca şi ale multor altor creatori de conţinut web, să fie mult mai uşoare.

Un CMS facilitează de asemenea munca dezvoltatorilor de website-uri. Chiar dacă alternative ca Joomla sau Drupal lucrează puţin diferit faţă de WordPress, toate includ optimizări ale motorului de căutare, modele foarte bune pentru aspectul paginilor şi navigare, instalare uşoară a funcţiilor suplimentare şi a programelor plugin (care rulează peste programul de bază), sisteme de autentificare a utilizatorilor pentru administratori şi moderatori, sisteme de comentarii pentru interacţiunea cu utilizatorii şi multe alte lucruri.

Ideea din spatele unui CMS, şi deci WordPress, este să ofere un management simplificat al unui website sigur, optimizat şi capabil să gestioneze accesul de oriunde, de la sute până la milioane de vizitatori frecvenţi.


Cât de popular este WordPress?

Pe scurt, este foarte popular. Este cel mai popular CMS disponibil astăzi. În 2018, serviciul de monitorizare site-uri web al W3Tech arăta că un procent de 32.5 % din toate website-urile – al căror total era de aproximativ 2 milioane la momentul scrierii articolului – folosesc WordPess, reprezentând aproape 60% din intreaga piata de CMS.

Mai departe, scăderea în popularitate este enormă. Al doilea cel mai popular sistem CMS este Joomla, care deţine doar 5.5% din piaţă şi 3% din toate site-urile. Drupall deţine 3.5% din piaţă şi 1.9% din site-uri, în timp ce alte sisteme, ca SquareSpace, Wix, Blogger, OpenCart şi Weebly controlează maxim câteva procente fiecare, cel mult.

Există zeci de alte sisteme care nu lasă o impresie foarte bună, dar la finalul anului 2018, WordPress administra mai multe site-uri decât toate celelalte sisteme împreună.


Avataje si Dezavantajele utilizării WordPress

Deci, de ce este WordPress atât de popular? Există un efect de bulgăre de zăpadă, prin faptul că dezvoltatorii de website-uri familiarizaţi cu WordPress au şanse mari să îl folosească şi pentru următorul lor website. Dar acest sistem are câteva lucruri speciale care îl definesc atât versatil, cat şi usor de folosit.

Fără indoială cel mai mare avantaj al său, mai ales când vine vorba de atragerea de noi utilizatori, este faptul că acest sistem este gratuit. Există versiuni superioare ale WordPress care oferă mai multe beneficii, dar puteţi folosi WordPress complet gratuit, cu câteva limitări, permiţându-vă astfel să verificaţi dacă acest CMS este ceea ce căutaţi. De asemenea este o sursă deschisă, aşa că este periodic verificat de o comunitate largă de programatori şi dezvoltatori din lumea întreagă.

WordPress este de asemenea foarte versatil. El suportă o gamă largă de componente software (widget-uri), actualizări şi tipuri de website-uri. Îl puteţi folosi pentru a rula un blog cu o singură pagină, un magazin web sau un site complicat cu multe pagini, cu mii de intrări, platforme de socializare integrate, sisteme de comentarii, redare video şi aproape orice altceva la care vă puteţi gândi. Aceste lucruri sunt posibile deoarece WordPress uşurează munca în mare masură. Dacă aveţi un server web, instalaţi pe el WordPress chiar voi şi apoi îl configuraţi cum doriţi. Acest lucru diferă de aplicaţii pentru construit wesite-uri, precum SquareSpace sau Wix, unde cea mai mare parte a progrămarii este gestionată pentru dumneavoastră. Acest lucru are cu siguranţă avantajele lui, dar astfel de site-uri nu conţin opţiunile de dezvoltare pe care un CMS ca WordPress vi le oferă.

Există şi servicii care oferă site-uri gestionate folosind WordPress, dacă doriţi să profitaţi de ambele variante. WordPress.com este unul din ele, dar există multe alte alternative, aşa că puteţi căuta ceea ce doriţi.

În ciuda complexităţii aparente, WordPress este relativ uşor de utilizat şi gestionat. Este foarte bine documentat, are actualizări şi corectări periodice şi oferă o interfaţă intuitivă, puternică şi totodată atenţionări şi sfaturi. Există de asemenea o comunitate largă de dezvoltatori web dispuşi să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinaţi.

Acestea fiind spuse, WordPress are şi dezavantajele sale. Fiind atât de popular, este periodic o ţintă pentru hackeri, precum mulţi dintre concurenţii săi. Din moment ce WordPress nu este gestionat decât de creatorul site-ului, este răspunderea acestuia de a menţine sistemul actualizat şi sigur.Cu toate opţiunile lui puternice de programare, o mişcare greşită poate să vă distrugă website-ul dacă nu sunteţi atenţi.

De asemenea, în timp ce WordPress este periodic actualizat, nu şi toate aplicaţiile “plugin” de la alţi producători sunt actualizate. Acest lucru poate să însemne că şi o actualizare de software poate să altereze funcţii importante din site-ul vostru.

Dar asta nu este o catastrofă dacă sunteţi atenţi şi doriţi să învăţaţi cum să folosiţi WordPress corect, deşi nu este obligatoriu cea mai bună “unealtă” pentru posesorii de website-uri care doresc să experimenteze. Pentru toţi ceilalţi însă, WordPress s-a dovedit a fi un instrument capabil şi popular şi nu pare să se deprecieze.

Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza