De ce sa nu-ti construiesti singur un site? - Xposed Agency

Site de Prezentare

De ce sa nu-ti construiesti singur un site?

De ce sa nu-ti construiesti singur site-ul? | Xposed Agency

Un site web este la fel de esential pentru afacerea dumneavoastra precum un numar de telefon si un cont bancar. Intreprinderile au trei optiuni cu privire la modul de a face unul. Il pot construi singure, pot utiliza un instrument pentru a-l construi pentru ele sau pot angaja o companie profesionista de web design pentru a face acest lucru. Fiecare metdoda are avantajele si dezavantajele ei, insa dorim sa va avertizam despre pericolele de a o face singur si de ce nici utilizarea unui site-builder ar putea sa nu fie cea mai buna idee.

“Construirea manuala” a unui site

A existat o perioada in care te puteai aseza cu o carte de HTML la birou si sa-ti creezi propriul site. Ar fi o metoda bruta, dar ar contine toate informatiile de baza. Vremurile s-au schimbat totusi. Astăzi exista multe abilitati pe care designerii web trebuie sa le aiba pentru a face un site web in care oamenii sa aiba incredere si pe care motoarele de cautare le vor placea.

A existat o perioadă în care te-ai putut așeza cu o carte pe HTML și să-ți tragi propriul site. Ar fi una brută, dar ar conține toate informațiile de bază. Vremurile s-au schimbat totuși. Astăzi există multe abilități pe care designerii web trebuie să le aibă pentru a face un site web în care oamenii să aibă încredere și pe care motoarele de căutare le vor plăcea.

Designerii web trebuie sa stie mai mult decat HTML. Au nevoie de CSS si Javascript pentru chiar si cele mai de baza site-uri. Daca intentionati sa vindeti prin intermediul site-ului vostru, atunci trebuie sa cunoasteti limbaje back-end si cum sa va asigurati site-ul. Apoi, trebuie sa legati continutul in ceva functional, care sa includa brandul. Lista lucrurilor de fscut nu se incheie niciodata si, odata construita, va trebui sa o actualizati continuu.

Chiar daca utilizati un sistem CMS precum WordPress, nu este usor. Ce tema veti folosi? Va trebui sa-l reglezi? De ce plugin-uri aveti nevoie pentru a va pastra in siguranta sau pentru a-i oferi functii care nu sunt incorporate? Vei avea un blog sau nu? Ce se intampla daca nu puteti obtine o expunere a brandului așa cum doriti sa fie afisata pe site-ul dumneavoastra? Și așa mai departe…

Atunci apare problema SEO. SEO este un set de tehnici folosite de designerii web si creatorii de continut pentru a face paginile web atractive pentru motoarele de cautare. Aceste tehnici fac ca site-ul dumneavoastra sa fie listat in termenii de cautare corecti si va ajuta sa impuneti site-ul vostru mai sus in clasament, pentru acesti termeni. Aceasta este o arta in sine, dar exista o latura tehnica a SEO, care se incadreaza in domeniul designului si codarii site-ului.

Crearea unui site web bun nu este un lucru pe care il puteti face intr-un weekend decat daca faceti cel mai simplu site, fara functionalitate pentru comert electronic. Acesta este motivul pentru care intreaga profesie de design web exista ca domeniu separat. Cu exceptia cazului in care aveti pe cineva in echipa dumneavoastra cu experienta in toate acestea si este dispus sa va mentina site-ul web cu norma intreaga, nu veti dori sa incercati sa va construiti manual site-ul, de la zero.


Instrumente pentru construirea site-urilor

Exista unele companii care au creat instrumente de proiectare a site-ului pentru a simplifica procesul si pentru a permite intreprinderilor neexperimentate sa-si incerce mana la realizarea unui site. Insa la fel cum construirea manuala a unui site de la zero are dezavantaje, la fel putem spune si despre aceasta metoda.

Un mare avantaj al construirii manuale a unui site este ca detineti controlul complet al codului. Cu exceptia oricaror restrictii setate de ISP, puteti face ceea ce va place si puteti sa il accesati oricand doriti. Acest lucru se datoreaza faptului ca detineti gazduirea. Dar cand utilizati un instrument de construire a site-urilor, acesta gazduieste codul. Aceasta face lucrurile mai usoare pentru afaceri, dar este posibil sa nu doriti sa renuntati la controlul respectiv.

In al doilea rand, capacitatea dumneavoastra de a face tot ce doriti cu site-ul vostru dispare atunci cand utilizati un site-builder. Sunteti limitat la instrumentele pe care acesta le are. Daca doriti sa faceti ceva diferit, ar trebui sa platiti in plus. S-ar putea sa nu puteti face deloc ceea ce va doriti. Daca constructorul de site-uri face tot ceea ce vdoriti, acest lucru ar putea sa nu fie un motiv de ingrijorare, dar trebuie sa mai stii un lucru.

Site-ul dumneavoastra web este chipul principal al companiei voastre. Ce se intampla daca instrumentul dumneavoastra de construire a site-urilor se opreste? Sau decide sa-si schimbe instrumentele? Sau isi schimba termenii si conditiile sau politica de confidentialitate in ceva cu care nu sunteti de acord? Nu veti pierde numai controlul creativ al site-ului. Ati putea pierde totul.

Va recomandam aceste instrumente doar pentru momentul in care aveti nevoie de un impuls rapid, ca un stop gap, in timp ce petreceti timp cu un profesionist pentru a va construi site-ul cu adevarat. Pentru toate dezavantajele lor, aceste instrumente au avantaje semnificative in ceea ce priveste construirea manuala. Temele lor sunt moderne si vor functiona pe toate dispozitivele avand actualizari de securitate integrate.


Angajarea unui designer profesionist

Angajarea unui designer profesionist va ofera ce este mai bun din ambele lumi si alte cateva avantaje. Nu va trebui sa petreci ore intregi invatand un limbaj sau cum sa folosesti un instrument de construire a site-urilor. Acestea se pot ocupa de toate componentele de codare dezordonate si va pot oferi sfaturi grozave cu privire la designul web modern si crearea UX, astfel încat sa puteti face un site care sa arate frumos si sa functioneze bine.

Proiectantii Pro nu gazduiesc, de obicei, site-urile web ale clientului lor pe propriile servere, astfel încat sa puteti pastra controlul codului, desi unii ofera acest serviciu pentru a crea un pachet all-in-one. Daca acest lucru este acceptabil pentru dumneavoastra va depinde de afacerea voastra si cat de mult aveti incredere in companie, dar elimina un nivel de complexitate.

De asemenea, prin utilizarea unui profesionist, va puteti asigura ca fundamentele dumneavoastra tehnice SEO vor fi aplicate înca de la început. Daca o faceti singur, ati putea sa ratati ceva important care va va afecta clasamentul. Instrumentele de proiectare a site-urilor au, uneori, caracteristici SEO, dar este posibil sa nu fie actualizate sau sa utilizeze o abordare SEO care este invechita.

Proprietarii de afaceri ar putea evita costul angajarii unui designer profesionist, dar atunci cand iei in considerare cantitatea de control, securitate si fiabilitate pe care o obtii in schimb, atunci este o decizie usoara. Dacă doriti sa va punei cea mai buna fata, mergeti pe mana unui pro si aruncati acea imeansa carte de HTML.

Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.


Ideea ta conteaza