Dezvoltare personalizata sau un CMS standard? - Xposed Agency

Tehnologii moderne

Dezvoltare personalizata sau un CMS standard?

Dezvoltare personalizata sau un CMS standard? | Xposed Agency

 

Indiferent daca doriti sa revizuiti site-ul sau sa il creati de la zero, trebuie sa va puneti intotdeauna intrebarea: aveti de gand sa faceti o dezvoltare personalizata sau un CMS standard? Daca doriti sa stiti care este optiunea mai buna, nu va opriti din citit.

Cand vine vorba de demararea unui nou proiect de dezvoltare web, exista mai multe puncte de luat in considerare pentru a stabili daca ar trebui sa-l desfasurati folosind dezvoltare personalizata sau daca puteti scapa folosind un CMS standard. Printre problemele practice de luat in considerare se numara afacerile, marketingul, cerintele de sistem si multe altele. Dupa ce nevoile dumneavoastra sunt clare, este timpul sa decideti daca ar trebui sa mergeti pe mana unui sistem personalizat sau daca sunteti mai inclinat sa utilizati un sistem preconfigurat folosind un CMS standard. Prin urmare, este esential sa intelegeti care sunt avantajele si dezavantajele pentru fiecare dintre aceste optiuni.


Website personalizat vs. CMS Standard

Un CMS standard este un software proiectat anterior, care are o interfata predefinita si unele functionalitati de baza. Aceste CMS tind sa permita utilizatorului un anumit grad de personalizare pentru a-l adapta nevoilor sale. Cu toate acestea, exista limitari semnificative.

Un CMS personalizat este unul care este esential construit de la zero. Spunem „in esenta” aici, deoarece de obicei sunt realizate utilizand cadre open-source (biblioteci de coduri) pe care alti profesionisti le-au creat pentru ca altii sa le utilizeze si sa optimizeze timpul de transformare. In acest fel, dezvoltatorul poate crea un site web personalizat, adaptat 100% la nevoile de baza ale fiecarui client.


Care este mai bun? Un website personalizat sau un CMS standard?

Una dintre intrebarile pe care clientii nostri tind sa ni le adreseze atunci cand le prezentam aceste optiuni este: ce este mai bun?Adevarul este ca, intotdeauna optam pentru dezvoltarea personalizata, deoarece ofera o flexibilitate excelenta si este un model scalabil; cu toate acestea, exista unele cazuri in care un CMS standard poate fi o solutie adecvata.

In orice caz, in asa fel incat sa poti sa iei o decizie  singur, iata ce ar presupune daca ar trebui sa optezi pentru unul sau altul.


Pretul

Una dintre principalele preocupari pe care orice client le are este pretul. Este adevarat ca dezvoltarea personalizata este mai scumpa. In ciuda acestui fapt, aceasta tinde sa fie mai profitabila in timp. De ce? Aceste proiecte sunt orientate catre cerintele specifice ale afacerii, ceea ce presupune ca au un ROI mai mare si, intrucat sunt personalizabile, sunt mai durabile si mai flexibile si scalabile atunci cand vine vorba de extinderea si imbunatatirea platformei. Daca ceea ce vrem noi este sa economisim timp si sa mergem cu un CMS standard, este posibil ca, odata cu cresterea afacerii noastre, sa avem alte nevoi.


Timpul de dezvoltare

In acest sens, dezvoltand cu un CMS standard, economisim mult timp, deoarece avem o multitudine de pluginuri care pot fi adaugate rapid in proiectul nostru. Faptul ca putem folosi sabloane prestabilite ne permite sa reducem timpul necesar pentru a le dezvolta. Pe de alta parte, proiectele de dezvoltare personalizata necesita o munca anterioara pentru a atinge o structura ideala si un design optimizat pentru publicul tinta din industria clientilor. Acest proces poate creste timpul necesar dezvoltarii proiectului.


ROI si conversie

Pentru a aprofunda mai mult subiectul ROI, profesionistii din industrie care sunt specializati in dezvoltarea web personalizata castiga un ROI mai mare decat proiectele de dezvoltare create folosind sabloane standard. Motivul este simplu: atunci cand site-ul web este conceput cu obiective de afaceri si publicul tinta in minte, conversiile si vanzarile se inmultesc.


Experienta utilizatorului

Imaginea joaca un rol vizual atunci cand vine vorba de atragerea utilizatorilor si obtinerea de vanzari. In mod logic, dezvoltarea personalizata are mai multe posibilitati de a face un site web atractiv vizual, usor de utilizat si eficient atunci cand vine vorba de crearea unei experiente de utilizator satisfacatoare. Putem ajunge sa anticipam asteptarile utilizatorilor si, de exemplu, sa adaptam procesul de achizitie in functie de nevoile lor.


Pozitionarea SEO

Un alt motiv pentru care ai nevoie de un website personalizat este faptul ca acesta contribuie la o pozitionare SEO mai buna pe motoarele de cautare, deoarece este creat de la zero, toata dezvoltarea rezulta din preferintele motoarelor de cautare primare. Adesea trecem cu vederea faptul ca dezvoltarea web si SEO merg mana in mana.


Scalabilitatea

Numai tu stii ce cale va urma afacerea ta si ai nevoie de un site web care sa poata tine pasul. Site-urile personalizate sunt extrem de scalabile si puteti ajunge acolo unde va doriti; depinde doar de tine si de dezvoltatorul tau. Cu toate acestea, sistemele standard CMS au mult mai multe restrictii si poti fi surprins de faptul ca  software-ul pe care l-ai ales nu te lasa sa iti imbunatatesti afacerea in functie de nevoile tale si cand aceste imbunatatiri pot fi facute, costul este mult mai mare decat ar fi  fost daca ai fi folosit o dezvoltare personalizata.


Cod curat

Acest lucru este ceva care nu intra frecvent in criterii, deoarece nu este vizibil, dar faptul ca aveti un cod curat (cod care este usor de inteles si de schimbat) va poate face viata mai usoara in viitor. Si se datoreaza faptului ca, atunci cand doriti sa faceti modificari pe site-ul dumneavoastra web sau sa il retusati, daca dezvoltatorul nu poate descifra codul initial, nu va putea face nimic. In acest sens, dezvoltarea personalizata foloseste un cod curat, cu functionalitatea de care clientul are nevoie. In schimb, sistemele standard CMS instaleaza o multime de coduri inutile care agraveaza performantele si pot provoca erori greu de identificat.


Plugin-uri si extensii 3rd party

Solutiile de dezvoltare web personalizate folosesc biblioteci terte care trebuie sa se adapteze la cerintele clientului. Plugin-urile utilizate intr-un standard CMS depind de companiile care le-au dezvoltat, ceea ce implica faptul ca exista o dependenta ridicata fata de acea companie pentru a furniza actualizari de securitate care se asigura ca site-ul nostru nu poate fi hack-uit.


Securitate

Exista garantii de securitate mai mari pe un site web personalizat, in fata posibilelor atacuri cibernetice, deoarece generarea de coduri personalizate este mai putin accesibila hackerilor. De asemenea, depinde de dumneavoastra sa includeti toate nivelurile de securitate pentru a va proteja continutul si datele clientilor. La randul sau, intr-un CMS standard, acest aspect este in mainile firmei care a dezvoltat software-ul pluginurilor si nu intotdeauna fac publice toate masurile necesare sau disponibile.


Performanta

Performantele unui site web imbunatatesc experienta utilizatorului si capacitatea de utilizare a acestuia; de aceea acesta este un alt aspect critic de luat in considerare. In dezvoltarea web personalizata obtinem rezultate mai bune, deoarece utilizeaza doar codul necesar pentru a satisface cerintele proiectului. Cu un CMS standard, asa cum am spus anterior, codul este mai putin curat si are un impact negativ asupra performantei site-ului.


Integrarea third-party

Cele mai bune sisteme CMS au software integrat dezvoltat in ele care va permit sa transferati toate datele stocate in aceste sisteme externe catre CMS-ul dumneavoastra intotdeauna atunci cand API permite. Pe de alta parte, in dezvoltarea web personalizata, acestea tind sa dezvolte sisteme de integrare personalizate, adaptate si sa le ajusteze la API-ul corespunzator care conecteaza datele necesare si asigura o comunicare intre platforme cat mai optima. In ambele cazuri, vom avea nevoie de un programator cu expertiza in tehnologia CMS pentru a implementa corect integrarile.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza