Dezvoltarea Android vs. iOS. Care este mai buna si de ce? - Xposed Agency

Dezvoltare Aplicatii Mobile

Dezvoltarea Android vs. iOS. Care este mai buna si de ce?

Dezvoltarea Android vs. iOS - Care este mai buna si de ce? | Xposed Agency

Un sistem de operare (OS) este o aplicatie care functioneaza ca o interfata intre hardware si software. La fel ca o aplicatie / software desktop, o aplicatie mobila are nevoie si de o platforma pentru a functiona. Android si iOS sunt doua dintre cele mai importante sisteme de operare mobile de pe piata. Vom dezbate in cele ce urmeaza despre dezvoltarea Android vs. iOS-Ambele sunt bune in termeni diferiti, dar alegerea celei mai bune poate fi putin dificila. Am incercat sa simplificam explicarea diferentelor dintre Android si iOS aici.

Platforma mobila potrivita pentru dezvoltarea aplicatiei dvs. va depinde de o multime de lucruri – piata tinta, utilizatorii, caracteristicile aplicatiei, usurinta dezvoltarii, costul etc.

Daca aveti utilizatori tinta atat in ​​spatiile Android, cat si in iOS, puteti lua in considerare crearea unei aplicatii pentru ambele platforme, cu toate acestea, acest lucru va va costa mai mult. De asemenea, este o idee buna ca la inceput sa va testati aplicatia pe o platforma.


Dezvoltarea Android vs. iOS – Care este mai buna? (statistici)

In ceea ce priveste popularitatea si veniturile, verificati performanta acestor doua platforme mobile iOS vs. Android.


Cota de piata

Incepand din 2017, Android detine peste 64% din cota de piata a telefoanelor mobile, comparativ cu 32% pentru iOS. Acest lucru indica in mod clar ca numarul de utilizatori Android este aproape dublu fata de utilizatorii iOS.

Deci, daca doriti sa acoperiti o piata mai larga, ar trebui sa va axati pe platforma Android pentru dezvoltarea urmatoarei aplicatii.


Generarea de venituri

Capacitatea unei aplicatii mobile de a genera profit depinde de o serie de lucruri, inclusiv de platforma pe care a fost creata. Daca va ganditi ca doar pentru ca Android are o cota de piata mai mare, acesta genereaza si venituri mai mari, ar trebui sa va ganditi din nou.

Chiar daca numarul de aplicatii si utilizatori Android este mai mare, Apple App Store genereaza venituri mult mai mari decat concurentul sau. In 2016, Google Play a realizat venituri de 3,3 miliarde de dolari, in timp ce App Store a realizat venituri de 5,4 miliarde de dolari, ceea ce este destul de mult. Motivul principal este costul mai mare de publicare al aplicatiilor pe App Store.

Aplicatiile Android isi castiga in mare parte veniturile din anunturile afisate in aceste aplicatii.


Diferenta dintre dezvoltarea Android vs. iOS

Dezvoltarea aplicatiilor Android se refera la procesul de dezvoltare a aplicatiilor pentru dispozitive mobile si tablete bazate pe sistemul de operare Android. Dezvoltarea iOS se refera la procesul de dezvoltare a aplicatiilor pentru dispozitive mobile / tablete bazate pe iOS. Dezvoltarea, precum si cresterea aplicatiei dvs., vor depinde de platforma pe care o alegeti.


Sa aflam cum este diferita dezvoltarea aplicatiei in Android de cea din iOS.


Limbaje de programare

Aplicatiile Android sunt dezvoltate in cea mai mare parte in Java si in limbaje conexe. Este un limbaj de programare foarte comun, preferat de majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii.

Pe de alta parte, aplicatiile iOS sunt dezvoltate, in mod normal, in limbajul Apple Objective-C. Acesta este usor de invatat, in special pentru acei dezvoltatori care au deja experienta in dezvoltarea C si C ++.


Instrumente de dezvoltare ale aplicatiei

Exista multe instrumente si platforme de dezvoltare a aplicatiilor mobile pe piata. Android are propria sa platforma de dezvoltare deschisa, care accepta, de asemenea, multe aplicatii si instrumente de la terti. Acesta este un lucru minunat pentru dezvoltatori, deoarece pot incerca multe functii si pot adauga mai multe functionalitati aplicatiilor lor.

Apple ofera, de asemenea, o platforma de dezvoltare impreuna cu un set limitat de instrumente, dar dezvoltatorii nu pot utiliza niciun instrument extern pentru dezvoltare, ceea ce ingreuneaza  experimentarea de lucruri noi.


Complexitatea dezvoltarii

Datorita tipului si numarului limitat de dispozitive, dezvoltarea iOS este mai usoara in comparatie cu dezvoltarea aplicatiilor Android.

Sistemul de operare Android este utilizat de o serie de tipuri diferite de dispozitive cu nevoi diferite de constructie si dezvoltare. iOS este utilizat numai de dispozitivele Apple si urmeaza aceeasi versiune pentru toate aplicatiile.

Daca va dezvoltati pentru Android, aplicatia dvs. ar trebui sa fie compatibila cu majoritatea, daca nu cu toate platformele, dispozitivele si dimensiunile ecranului tinta. De asemenea, este posibil sa trebuiasca sa va dezvoltati pentru mai multe versiuni de Android in functie de cerintele pietei.


Multitasking

In timp ce platforma de dezvoltare Apple este exclusiva si mai stabila, cu instrumente si limitari specifice, sistemul de operare Android este destul de versatil si permite dezvoltarea dinamica a aplicatiilor pentru aproape orice scop si chiar pentru multitasking.

Aceasta este o caracteristica benefica, dar creeaza si probleme dezvoltatorilor incepatori care nu sunt foarte familiarizati cu conceptul de multitasking din aplicatii. In plus, Android este prea fragmentat pentru a functiona cu o singura versiune a unei aplicatii.


Timp si cost de dezvoltare

Datorita fragmentarii ridicate si a varietatii mari de dispozitive, dezvoltarea aplicatiilor Android consuma mai mult timp in comparatie cu dezvoltarea aplicatiilor iOS.

Dezvoltatorii iOS creeaza aplicatii pentru o singura platforma si, de obicei, au mai putin de lucru. In mod normal, este nevoie de aproximativ 30-40% mai mult timp pentru a dezvolta o aplicatie Android de aceeasi natura, in comparatie cu dezvoltarea iOS. Costul dezvoltarii depinde de o serie de lucruri, cum ar fi numarul de dispozitive tinta, platforma de dezvoltare, instrumente etc.

Aplicatiile Android pot costa mai mult din cauza gamei extinse de dispozitive si platforme, dar este bine ca Android Studio (platforma de dezvoltare) poate functiona pe orice computer modern, spre deosebire de platforma de dezvoltare Apple Xcode, care functioneaza doar pe sistemele Mac.


Testarea aplicatiilor

Platforma de dezvoltare Android este echipata cu un mediu de testare excelent, incluzand toate instrumentele de testare de care ar putea avea nevoie dezvoltatorii pentru a-si testa aplicatiile in detaliu inainte de a le publica.

Xcode-ul Apple are o platforma de testare, dar este mult mai slaba decat cea oferita de Android.


Publicarea aplicatiilor

Publicarea unei aplicatii in Magazin Play este destul de usoara, accesibila si consuma mai putin timp. De obicei, dureaza cateva ore pentru ca aplicatia sa fie difuzata dupa un proces de aprobare initiala. Actualizarea aplicatiei Android este, de asemenea, foarte usoara si nu necesita validare.

Apple Store va va testa aplicatia pentru orice posibila eroare. Dupa cest proces, Apple Store va aproba pentru publicare pe platforma. Este un proces lung, care consuma mult timp si costa mai mult decat  pentru publicarea in Magazin Play.

In concluzie, atat iOS, cat si sistemul de operare Android sunt destul de populare si sunt platforme uimitoare de aplicatii mobile. Ceea ce ar trebui sa alegeti va depinde in mare masura de cerintele, bugetul, compatibilitatea si preferintele dvs.

Inca confuz? Contactati unul dintre dezvoltatorii nostri experti in aplicatii pentru a discuta despre cerintele proiectului dvs. sau pentru a obtine o aplicatie Android / iOS dezvoltata de noi.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza