Optimizarea paginilor web. Adaptarea la urmatorul algoritm Page Experience - Xposed Agency

Tehnologii moderne

Optimizarea paginilor web. Adaptarea la urmatorul algoritm Page Experience

Optimizarea paginilor web - adaptarea la urmatorul algoritm Page Experience | Xposed Agency

Page Experience se refera la modul in care un utilizator vede o pagina web si la ce fel de experienta, din punct de vedere al interactiunii, obtine de la aceasta. In ultimul timp, Google a scapat indicii ca ar putea face din experienta paginii un factor mai important in determinarea clasamentului motorului de cautare al unei pagini web.

Dupa cum stiti, Google foloseste deja o serie de factori de experienta a utilizatorului, inclusiv capacitatea de reactie a dispozitivelor mobile si viteza paginii pentru determinarea clasamentelor de cautare. Acum, este in proces de a combina aceste semnale de experienta de pagina existente cu Core Web Vitals, recent introdus, pentru a determina calitatea reala a experientei unui utilizator cu o anumita pagina web.Intr-o postare recenta pe blogul sau oficial pentru webmasteri, Google a sugerat ca lucreaza la o actualizare majora a clasamentului cautarii pe baza valorilor privind experienta paginii, care ar putea fi introdusa candva anul viitor.

Pe langa utilizarea semnalelor de experienta a paginii pentru a determina calitatea si, prin urmare, a atribui clasarea unei pagini web, algoritmul va folosi acesti metrici de experienta si pentru clasarea Top Stories in cautarea mobila. Prin urmare, este de asteptat ca AMP sa nu mai joace un rol in determinarea eligibilitatii pentru Top Stories.

Avand in vedere situatia COVID-19, noua actualizare a clasamentului Google nu va fi lansata pana anul viitor. Google a asigurat ca va oferi un preaviz de minimum sase luni si va oferi instrumente webmasterilor pentru a fi pregatiti pentru schimbare.


Ce inseamna asta pentru webmasteri, owneri si marketeri?

Intrebarea importanta pe care ti-o pui este cum va afecta viitoarea modificare clasamentul in cautarea pentru propria ta companie?

Inainte de a merge mai departe, sa ne facem mai intai o idee de baza despre ceea ce este Page Experience.


Page Experience in Google Search

Page Experience se refera la utilizarea unui set de factori pentru a determina experienta utilizatorului de interactiune cu o pagina web. Ideea este de a incuraja proprietarii de site-uri web sa-si optimizeze paginile pentru a se clasa mai sus in Google si pentru a face webul mai util pentru utilizatorii finali, inclusiv pentru cei care folosesc telefoane mobile pentru a naviga pe internet.

Adaugarea Page Experience ca valoare in clasamentul cautarii nu numai ca va imbunatati rezultatele cautarii, ci va ajuta si companiile sa isi faca paginile mai interactive si mai atractive.


Core Web Vitals

Core Web Vitals a fost introdus recent de echipa Chrome. Acesta acopera un set de valori centrate pe utilizator pentru a ajuta proprietarii de site-uri sa-si masoare paginile web pentru experienta utilizatorului in ceea ce priveste viteza paginii, capacitatea de raspuns mobila, interactivitatea si stabilitatea vizuala.

Noul algoritm de clasare a Cautarii Google va combina elementele vitale Web, pentru a imbunatati modul in care utilizatorii percep experienta paginii. Pe masura ce noi factori de Page Experience continua sa apara, algoritmul va fi actualizat anual.


Optimizarea paginilor web pentru Page Experience

Google a preferat intotdeauna experienta utilizatorului ca factor important pentru determinarea clasamentului de cautare al unei pagini web. Page Experience este doar o alta parte a acesteia.

Optimizand paginile site-ului dvs. web, veti obtine cateva puncte in plus de la Google. O pagina web slab construita, care face dificila gasirea de catre utilizator a lucrului pe care il cauta, te va cobori in clasamentul de cautare.

Ceea ce puteti face este sa va asigurati ca utilizatorii au acces usor la informatiile cheie pe  site-ul dvs. Web.

Google a sugerat ca, printre toate valorile privind Page Experience, cea mai importanta este calitatea informatiilor disponibile pe pagina web. O pagina cu cele mai bune, relevante informatii de calitate va fi cu siguranta prioritizata.

Pentru a permite dezvoltatorilor si proprietarilor de site-uri web sa faca acest lucru, Google va oferi asistenta. Aceasta vine sub forma de instrumente pentru dezvoltatori. De fapt, o serie de instrumente Google de top, inclusiv Lighthouse si PageSpeed ​​Insights, au fost deja actualizate. Acestea vor include recomandari bazate pe Core Web Vitals. Puteti utiliza Google Search Console pentru a va analiza site-ul web si pentru a primi recomandari pentru a va imbunatati Page Experience.


Optimizarea Mobile Top Stories pentru Page Experience

Povestile de top sunt acum o parte cruciala a rezultatelor cautarii organice in SERP-ul mobil Google.

Sectiunea Top Stories mobila a SERP contine rezultate AMP, identificate pentru a oferi o experienta buna a paginii. Aceasta este sectiunea utilizata de Google pentru a afisa cele mai bune povesti legate de un anumit cuvant cheie. Scopul este de a oferi utilizatorului cele mai bune rezultate. Deci, Page Experience este un aspect crucial al Top Stories-urilor mobile.

Odata cu noua actualizare a Page Experience Ranking, Google va elimina cerinta AMP din criteriile de eligibilitate pentru Top Stories. In schimb, va incepe sa acorde prioritate Page Experience ca factor important de clasare pentru Top Stories. Orice pagina ar putea fi prezentata in Top Stories, cu conditia sa ofere utilizatorilor o experienta de pagina excelenta.

Aceasta este o oportunitate minunata pentru proprietarii de site-uri web care inca nu au putut sa isi afiseze paginile in Top Stories din cauza lipsei unei versiuni AMP. Ei pot incepe sa-si imbunatateasca paginile pentru Page Experience  pentru a intra in sectiunea Top Stories a Google.


Concluzii

Nu este o noutate ca Page Experience ar putea fi cheia imbunatatirii implicarii utilizatorilor pe web. Utilizand aceste noi semnale impreuna cu Core Web Vitals, Google isi propune sa faca webul mai bun.

In calitate de proprietar de site web, este acum responsabilitatea dvs. sa incercati si sa implementati aceste semnale.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza