ReactJS – de ce il folosim? - Xposed Agency

Tehnologii moderne

ReactJS – de ce il folosim?

ReactJS - De ce il folosim | Xposed

 

La Xposed, ne propunem sa folosim intotdeauna cele mai bune instrumente existente. Acest lucru ne permite sa construim rapid produse bune, complete si sa le imbunatatim constant. Inginerii nostri sunt, de asemenea, incurajați sa experimenteze cu noile tehnologii, asa ca nu este o surpriza ca acum cativa ani ReactJS a inceput rapid sa isi lase amprenta asupra bazei noastre de codare. Deoarece majoritatea produselor noastre sunt livrate cu React folosit “sub capota”, considerăm că este timpul sa va impartasim de ce folosim ReactJS în proiectele noastre.

De ce sa folosesti ReactJS? Ce este acesta, in primul rand?

Des considerat un JavaScript framework precum Angular sau Vue.js, React este de fapt o biblioteca de tip open source. Este folosit mai ales pentru interfate web mari, complexe dar si pentru aplicatii single-paged. Creat de Jordan Walke, un software engineer la Facebook, a fost implementat rapid in news feed-ul Facebook, in 2011. Un an mai tarziu, Instagram, aplicatia detinuta de Facebook, a implementat React si de aici incepe povestea. In ziua de azi, sute de mii (poate chiar milioane) de website-uri sunt sutinute de aceasta librarie si alte mii se nasc in fiecare zi.

De fapt, de la lansarea React, am observat o crestere exploziva in utilizarea de librarii JavaScript mici ca dimensiuni, dar puternice. Utilizatorii vor sa utilizeze din ce in ce mai mult pagini web mai rapide si mai dinamice, in timp ce dezvoltatorii opteaza pentru medii moderne si flexibile fara tone de linii de cod in pachet. De aceea ReactJS este o alegere evidenta pentru multi. Ca sa explicam de ce, haideti sa recapitulam principalele motive pentru care folosim React.

Desi considerat un JavaScript framework precum Angular sau Vue.js, React este de fapt o biblioteca de tip open source. Este folosit mai ales pentru interfate web mari, complexe dar si pentru aplicatii single-paged.


Simplitate

Primul lucru care face atat de multi oameni sa foloseasca ReactJS in proiectele lor este probabil simplitatea sa. React este o biblioteca JavaScript, astfel incat daca un dezvoltator este familiarizat cu functiile JS, va avea un start mai usor cu ReactJS.

Cu această biblioteca, dezvoltatorii definesc interfete cu o sintaxa asemanatoare HTML numită JSX. Drept urmare, este produs cod HTML și CSS. API-ul React este foarte mic, dar puternic si tot ce trebuie safaci inainte de a incepe este sa inveti cateva functii de baza.

Un pic din curba de învatare apare cand doriti sa utilizati React cu alte biblioteci JS, cum ar fi Redux, Material UI sau Enzyme. Desi nu fac parte din stiva React, astfel de biblioteci adauga functii suplimentare si va permit sa gestionati mai usor componentele React. Cele mai comune biblioteci sunt bine documentate si nu ar trebui sa creeze probleme niciunui dezvoltator.


Elemente reutilizabile

De aici provine adevarata frumusete a React. Dacă ati folosit vreodata instrumente de proiectare precum Sketch, trebuie sa stiti cat de usoare si de  intuitive sunt elementele din interfata de constructie.Desenati un dreptunghi si il redimensionati dupa bunul plac. Apoi introduceti o copie in interior si le grupati sub forma de “camp text”. Apoi, dublati de mai multe ori grupul, desenati un buton de atragere a atentiei cu copie si finisati totul cu un frame si un antet. Apoi grupezi totul ca „formular de contact”. Indiferent de afacerea pentru care este proiectul, probabil că veți reutiliza acest formular de contact de mai multe ori pe parcursul proiectului. In mod absolut nu are sens sa proiectam formularul de la zero de fiecare data cand aveti nevoie de unul, astfel încat, in mod evident, un designer decent va insera elemente deja grupate cu doar câteva clicuri.

 Luati in considerare acest exemplu obisnuit: toate butoanele din aplicatia dumneavoastra trebuie sa fie stilate in acelasi mod. In ReactJS, puteti defini o componenta si o puteti reutiliza oriunde in loc să copiati in mod repetat același cod.

Pe langa faptul ca este mai usor de scris (si citit), aceasta componenta aduce un beneficiu foarte important: prezentarea sa este separata de semantica sa. Proiectantii sunt liberi sa construiasca o biblioteca de componente, fara a se preocupa de logica de afaceri, iar inginerii pot construi interfete din componente, stiind ca vor arata bine fara niciun efort.

Toate acestea vin cu multe avantaje pentru orice afacere. Datorita componentelor reutilizabile, platforma dumneavoastra este consistenta si, ca urmare, face ca navigarea sa fie usoara pentru utilizatori. Trebuie sa fie scris mai puțin cod, fara a pierde functionalitati si acest lucru duce inevitabil la o dezvoltare mai rapida. De asemenea, este mai simplu sa adaugati functii noi si sa le testati, deoarece aveti tone de cod deja scrise si gata de a fi reutilizate.


React Native si aplicatii mobile

Un lucru revolutionar care a venit cu React a fost capacitatea de a construi aplicatii mobile pentru iOS si Android, fara a fi necesara angajarea de noi dezvoltatori. Portul React pentru aplicatiile mobile, cunoscut sub numele de React Native, va permite sa scrieti aplicatii mobile complet echipate si ajustate sistemului de operare mobila, in Javascript. Acest lucru permite dezvoltatorilor sa reutilizeze codul dumneavoastra din aplicatia web direct din ReactJS pentru a accelera dezvoltarea mobila. Totul, in afara de prezentare, poate fi impartasit cu aplicatia mobila. Un dezvoltator ReactJS ar putea folosi, de asemenea, diverse biblioteci JS cu care deja sunt familiarizati. Odata ce un cod de baza comun este gata, un dezvoltator incepe sa creeze componente native iOS si Android. In ciuda diferentelor dintre ambele platforme, un dezvoltator bun React se poate ocupa de toate platformele după un pic de cercetare.


Cand sa folosim ReactJS?

Motivele mentionate mai sus sunt extrem de convingatoare pentru utilizarea ReactJS in mai multe scenarii diferite. Alegerea evidenta vor fi site-urile care se bazeaza foarte mult pe interactiunea utilizatorilor cu elementele. Acest lucru va fi valabil mai ales daca starea componentelor se schimba frecvent – pop-up-uri si disparitia acestora, utilizatorii se conecteaza, continut sau de exemplu butoanele se schimba dupa interactiunea utilizatorilor. Datorita Virtual DOM, React va putea gestiona fiecare dintre aceste stari in schimbare cu usurinta si va prezenta intr-un mod dinamic continutul catre utilizatori. 

React va fi, de asemenea, o alegere excelenta daca un site web are o structura foarte complexa, care ar putea fi greu de urmarit cu o abordare traditionala, imperativa. Pe masura ce aplicatiile se scaleaza, React va va permite sa urmariti cu usurinta toate interactiunile.


Recapitulare

ReactJS este, in multe privinte, o abordare revolutionara pentru construirea aplicatiilor frontend și mobile. S-a dezvoltat rapid pentru a fi instrumentul preferat pentru multi dezvoltatori JavaScript si se pare ca este aici pentru a ramane. Ne place foarte mult să il folosim cu produsele noastre si cu siguranta vom continua sa facem asta pentru anii următori.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza