Top 5 limbaje de programare pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile - Xposed Agency

Dezvoltare Aplicatii Mobile

Top 5 limbaje de programare pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile

Top 5 limbaje de programare pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile | Xposed Agency

Intrebarea este ce limbaje de programare ar trebui utilizate pentru a dezvolta o aplicatie mobila? In prezent, exista multe limbaje care pot fi utilizate pentru a dezvolta o aplicatie mobila.

Industria smartphone-urilor din intreaga lume se confrunta cu o crestere rapida zi de zi. Conform statisticilor, se estimeaza ca vanzarile de smartphone-uri din intreaga lume vor ajunge la aproximativ 1,4 miliarde de unitati. Deci, astazi, nu exista o modalitate mai buna decat o aplicatie mobila de a ajunge la clientii dvs. Aplicatia mobila este cel mai eficient mod de a atrage oameni.

Alegerea limbajului de programare depinde de multi factori, care includ tipul de platforma mobila, cerintele pietei tinta si costurile de dezvoltare.


Alege limbajele de programare potrivite pentru dezvoltarea mobila

Asadar, aici va prezentam o lista a limbajelor de programare de top, din care puteti alege.


Limbajul de porgramare Java

Java este cel mai frecvent utilizat limbaj de programare. Acesta este utilizat pentru a dezvolta aplicatii high-end. Limbajul a fost creat in 1991 de Sun Microsystems (detinut acum de Oracle) si este unul dintre cele mai puternice si mai sigure limbaje de programare din industria aplicatiilor mobile.

Puteti utiliza acest limbaj pentru a dezvolta aplicatii pentru diverse platforme, inclusiv Windows, Linux, Android si Mac OS. Java este, de asemenea, cel mai popular limbaj de programare conform Google.

Caracteristici cheie:

Limbaj orientat catre obiect

Ruleaza pe orice platforma

Suporta API-uri ceea ce face integrarea foarte usoara

Usor de invatat si citit

Multe biblioteci open source disponibile


Limbajul de programare Swift

Limbajul de programare rapid este utilizat in principiu pentru aplicatiile bazate pe iOS. Creat de Apple Inc. Swift este succesorul puternic, simplu si rafinat al Objective-C. Apple a eliminat complexitatea, dificultatile de invatare, problemele legate de vulnerabilitatile de securitate din Objective-C si, prin urmare, a prezentat Swift.

Swift este, de asemenea, limbajul cu cea mai rapida crestere conform TNW. In prezent, Swift este utilizat doar pentru a dezvolta aplicatii bazate pe iOS, deci, daca doriti sa dezvoltati o aplicatie pentru produsul Apple, trebuie sa utilizati acest limbaj de programare.

Caracteristici cheie:

Usor de invatat

Open source

Versiune simplificata a Objective-C

Mentenanta usor de realizat

Usor de codat

Viitorul dezvoltarii iOS

Necesita mai putin cod fata de alte limbaje


Limbajul de programare HTML5+Javascript

HTML5 este folosit pentru a dezvolta pagini web, dar daca il combinati cu Javascript, puteti dezvolta atat aplicatii web, cat si aplicatii mobile cu ajutorul acestor limbaje.

HTML5 este preferat pentru a construi aplicatii native, deoarece un dezvoltator trebuie, de obicei, sa codeze aplicatia o singura data, apoi poate fi adaptata in moduri diferite, fie pentru computere desktop, dispozitive iOS sau dispozitive Android.

Caracteristici cheie:

Dispozitiv agnostic

Poate fi folosit atat pentru pagini web cat si pentru aplicatii mobile

Nu necesita folosirea de instrumente terte

Caching offline

Design responsiv care se potriveste oricarui ecran


Limbajul de programare Python

Python este, fara indoiala, unul dintre cele mai populare limbaje de programare de dezvoltare a aplicatiilor de acum. Este un limbaj de programare la nivel inalt, care este utilizat in principiu in dezvoltarea web, dezvoltarea de aplicatii, analiza si calculul datelor stiintifice si numerice, crearea de interfete grafice pentru desktop si pentru dezvoltarea de software. Deci, in cuvinte simple, putem spune ca Python este panaceul pentru toti dezvoltatorii.

Este cel mai recomandabil limbaj de programare pentru orice incepator, deoarece acesta este usor de invatat si este capabil sa ruleze pe orice platforma.

Caracteristici cheie:

Limbaj orientat la obiect

Usor de invatat si stapanit

Limbaj interactiv

Usor de citit

Scalabil

Suporta aplicatii GUI

Procesat la runtime de catre interpret

Ruleaza pe Windows, Linus, MacOS si Unix


Limbajul de programare Ruby

Ruby este in esenta un limbaj de programare cu scop general, orientat la obiect, creat de Yukihiro Matz Matsumoto in anii ’90. Limbajul este folosit atat de mult in viata reala incat cererea pentru dezvoltatori Ruby este de cinci ori mai mare decat pentru dezvoltatori Python. Dupa Java, este al doilea limbaj de programare care se foloseste cel mai mult.

Cu toate acestea, Ruby necesita un cadru precum RubyMotion si Rhodes pentru a dezvolta o aplicatie, dar dupa utilizarea acestor cadre, puteti dezvolta aplicatii pentru Android, iOS, Windows si OS X. Daca vorbim despre cel mai simplu limbaj de programare, atunci este Ruby. Poti face o aplicatie in doar 10 minute.

 Caracteristici cheie:

 Limbaj orientat la obiect

Suporta tastare dinamica

Usor de codat

Cea mai buna optiune pentru incepatori

Foloseste coduri existente


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza