Design Grafic: Top 10 tendinte pe care trebuie sa le urmaresti in 2020 - Xposed Agency

Promovare Online

Design Grafic: Top 10 tendinte pe care trebuie sa le urmaresti in 2020

Top 10 Graphic Design Trends To Watch For In 2020 | Xposed Agency

 

Conform designerului Milton Glaser, „Exista trei raspunsuri la o piesa de design: Da, Nu si WOW! Wow este cel pe care sa il urmaresti. ” Acest articol ii va ajuta pe designeri sa auda mai multe „WOW!” prin mentinerea lor la curent cu ultimele tendinte de design grafic.

 

Avand in vedere avantajul vizual-ului asupra textelor, designul grafic si logo-urile au fost intotdeauna aspecte importante pentru fiecare brand de succes in comunicarea cu publicul sau. Cu toate acestea, intr-o lume in miscare rapida in care traim, oamenii se asteapta la schimbari, inovatie si creativitate in ceea ce vad.

 

Prin urmare, este o sarcina dificila pentru designeri sa gandeasca diferit si sa prezinte grafica intr-un mod minunat care creeaza un factor „WOW” in randul publicului.

 

Oamenii nuisi  mai doresc sa vada o grafica banala, aleatoare sau neincrezatoare. Ei isi doresc sa se simta conectati cu graficele, logo-urile si imaginile care comunica cu ele in mod eficient.

 

Iata cateva dintre tendintele de design grafic pentru 2020 care vor crea cu siguranta factorul „wow” in randul publicului:


Layout-urile familiarizate vor castiga cerere

Pana acum, aspectele site-urilor web si ale reclamelor puteau fi anticipate si, prin urmare, se evita, in general, coltul extrem dreapta al ferestrei, deoarece acestea erau aglomerate de reclame.

Totusi, fiti gata sa fiti surprinsi in 2020, deoarece veti asista la machete cu design neobisnuit, asimetric si imprastiat, in care informatiile pe care le cautati nu ar fi in locul tipic in care il asteptati.

2020 este anul in care designerii vor rupe vechile tipare si vor deschide usa inovatiei si creativitatii in design.


Simplitatea va fi cheia popularitatii

Navigarea prin lumea supraincarcarii informatiilor este o sarcina obositoare, in cazul in care desenele grafice complexe provoaca aglomerarea sau incordarea ochilor. Mai mult, un design grafic complex poate crea inutil confuzie si poate inlatura esenta unei marci.

Prin urmare, designerii au realizat ca cel mai bun mod de a comunica prin grafica este de a le mentine simple, dar puternice, capabile sa transmita cu succes mesajul dorit. Mai mult, design-urile minime transmit mesajul direct si uneori absenta descrierii genereaza curiozitate publicului de a sti mai multe despre brand.


Tranzitiile si gradientele de culoare stralucitoare vor deveni mainstream

Datorita avansarii uriase a afisajelor dispozitivului din ultimii ani, vom vedea o gama de culori din ce in ce mai bogata, vibranta si exuberanta, folosita in proiectele din 2020.

 

Acum este fara efort sa cream modele si fundaluri, facandu-le mai atractive folosind tranzitii de culoare si gradiente. Aceasta este cu siguranta o tactica buna pentru a crea acel factor „wow”.


Tendinta clear-cut: efecte cosmice si nuante de albastru

Una dintre cele mai mari tendinte grafice din 2020 va fi utilizarea nuantelor de albastru, violet si negru in proiectare pentru a da o senzatie de „cosmos sau galaxie”.

 

Aceste culori si nuante nu numai ca reverbereaza bine cu publicul modern, dar apar si mai stralucitoare si frumoase pe dispozitivele cu ecran inteligent care poseda functii de afisare excelente.


Metalele vor domina desenele

Veti vedea ca design-urile vor include mai multe culori metalice in 2020. Calitatea tehnologiilor de afisare si imprimare anterioare nu a fost excelenta atunci cand era vorba de auriu, argintiu sau alte culori metalice.

 

Cu toate acestea, datorita celei mai noi tehnologii, culorile metalice vor fi vazute peste tot – intrucat adauga profunzime si rezistenta desenelor si tipografiilor prin crearea unui sentiment de lux.


Inregistrarea in modul retrospectiv: Duotone indraznete

Grafica Duotone a fost populara inca din anii ’70. Desi uitata, aceasta urmeaza sa faca o revenire uriasa in 2020. Designerii si-au dat seama ca duotonul este modalitatea perfecta de a face ceva sa iasa in evidenta din continutul infundat si de a face o impresie rapida.

 

Duotonele arata impresionant pe dispozitivele de afisare de inalta calitate. Prin urmare, vor fi prezente mult timp cand cineva vorbeste despre cele mai noi tendinte de design grafic.


Originalitatea inca castiga: textele desenate manual isi pastreaza popularitatea

Te-ai inselat daca te gandeai ca desenele si textele desenate manual nu mai sunt populare in spatiul digital. De fapt, ilustratiile devin si mai populare datorita celor mai noi instrumente inovatoare, cum ar fi stilourile digitale si stiloul care pot fi utilizate pe laptop sau tablete cu ecran tactil.

Textele desenate manual reusesc intotdeauna sa atraga atentia, deoarece poseda trasaturile de originalitate, inovatie si intimitate in design.


Life in Technicolor: fonturile colorate sunt peste tot in designul grafic

A existat o perioada in care nu numai fonturile digitale disponibile erau limitate, ci si culorile lor erau monotone. Dar nu mai este cazul!

 

In 2020, vom asista la o crestere a fronturilor vectoriale cu multiple elemente colorate. Prin urmare, asteptati-va o multime de oportunitati in ceea ce priveste arta si estetica in a va prezenta ideile prin intermediul textelor.


Cresterea gigantica a GIF-urilor si a cinematografelor

A trecut ceva timp de cand vedem GIF pe anumite pagini web. Avantajul GIF este ca reda ca un videoclip in cadrul unei bucle. In 2020, vom vedea mai multe GIF-uri. De ce? Pentru ca se creeaza din ce in ce mai multe aplicatii inteligente care usureaza crearea de GIF-uri.

Unele companii de media digitale profita de aceasta tendinta proiectandu-si paginile de pornire a site-urilor web folosind GIF-uri animate. 


Dragoste pentru Nostalgie: o tema recurenta de design in 2020

Oamenii spun ca nostalgia este o minciuna frumoasa. Pe masura ce avansam in timp, dorim amintiri din trecut.

 

A zecea tendinta de design grafic in 2020 se va reflecta in stilurile grafice. Motivele vintage detaliate si stilurile de la mijlocul secolului vor fi reflectate in graficele de pretutindeni. Cu toate acestea, aceste detalii complexe vor fi facute cu o nota moderna.


Alege sa lucrezi cu noi pentru a iti creste business-ul. Oferim atat servicii Dezvoltare Aplicatii Mobile, Creare Site de Prezentare,  cat si de Creare Magazin Online.

Ideea ta conteaza